Overlast is echt vreselijk

Uit Hilversum: “Beste RBV, ik wil jullie graag steunen. Ben inwoner van Hilversum dat 30% van het uitgaande luchtverkeer van Schiphol over zich heen krijgt. Om half 6 worden we uit bed gerammeld door vakantievluchten van Aalsmeerbaan. En nul inspraak omdat we buiten de ‘berekende’ zone liggen.

Nu even rustig inderdaad, maar straks…. Ik ben het helemaal met jullie eens.

Dank voor jullie acties. Veel succes en ik moedig anderen aan jullie te steunen.

Hartelijk dank voor jullie acties”.

 

Uit Aalsmeer: “Als geboren Amsterdammer ben ik 11 jaar geleden, na 15 jaar buitenland, in Aalsmeer gaan wonen met mijn gezin. Wij wonen sindsdien met veel plezier in dat karakteristieke witte huis aan de Oosteinderweg, waar ooit ook nog opnamen voor Goede Tijden Slechte Tijden gemaakt zijn.

Maar er is in die jaren wel iets veranderd. Ik ben hier in 2009 komen wonen in de wetenschap dat er ongeveer 3 keer per dag een uurtje vliegtuigen overkomen van de Aalsmeerbaan. Dat vond ik OK, zoals veel Aalsmeerders die hier al vele jaren wonen. 

Maar vooral sinds 2015, toen Schiphol door toenemend aantal vluchten de baanregels moest veranderen, vind ik dat grenzen van fatsoen en behoorlijk bestuur overschreden worden, ook in tegenspraak met een voor mijn komst naar Aalsmeer gesloten convenant met omwonenden. Inmiddels ben ik in de fase aangeland, dat ik mij ongemakkelijk voel om visite van buiten Aalsmeer te ontvangen om hun meewarende blikken of klachten over vliegtuiglawaai aan te horen gedurende de volle 2 tot 4 uur van hun bezoek aan ons huis.

Daarom steun ik van harte het initiatief van de Stichting Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder, zowel financieel als moreel, en roep ik alle inwoners van Aalsmeer en andere getroffen gemeenten op hetzelfde te doen, binnen hun mogelijkheden”. 

Herman Weber. 

 

Uit Kudelstaart: “Bij deze wil ik laten weten dat ik uw stichting van harte steun. Heb net een donatie overgemaakt. Al jaren verbaast het me dat Schiphol maar kan blijven doorgroeien, ondanks alle gevaren voor gezondheid en woongenot.

Als ik het voor het zeggen had, zou het uitgangspunt zijn dat Schiphol alleen nog mag groeien, wanneer vliegtuigen stiller en schoner worden. Heel veel succes gewenst!”.

Uit Amstelveen: “We lazen het artikel over uw inzet op het gebied van bescherming tegen geluidshinder, uitstoot en risico’s van Schiphol. Fijn dat jullie dit doen. Ik woon met mijn gezin in Randwijck Amstelveen en de overlast van vliegtuigen is echt vreselijk. Veel mensen uit onze buurt ervaren dat ook zo. Mochten we kunnen helpen dan zijn we graag bereid”.